MENNYTTÄ KEVÄTTÄ!

 

Kerrotaan nyt alkuun hieman mitä olemme saaneet aikaiseksi tässä kevään 2010 aikana, mutta paljonhan on jäänyt tekemättä vain ja ainoastaan omistajan laiskuuden vuoksi.

Edellinen kesä, talvi ja kevät asuttiin Lallon Jaanan (River Ridge Ranch) hellässä huomassa Joutsenossa. Täällä omistaja oli Ponin avustuksella opettelemassa lukemaan paremmin ponin kieltä ja reagoimaan sen antamiin vastauksiin ja vastaamattomuuksiin. Opittiin mm. valjaiden käyttöä ja pitkillä ohjilla toimimista, sekä paljon muuta hyödyllistä pyörö- sekä narutyöskentelyä. Hyviä tuloksia saatiin ja näillä neuvvoilla tullaan menemään vielä pitkälle jatkossakin. Tarpeen tullen myös palataan kertaamaan ja oppimaan lisää uutta. Tästä kaikesta avusta olen erittäin kiitollinen Jaanalle, KIITOS! Siulla on tietoa, taitoa ja näkemystä sekä sitä kärsivällisyyttä jota tarvitaan meihin tyhmiin ihmisiin

 

Kesän korvilla tein ison päätöksen ja muutin Roosan melkein Imatralle, tuohon muutaman kilometrin päähän. Tämä päätös tuli ihan siitä, että matka Joutsenoon oli pitkä ja miun kun on valitettavasti töissäkin käytävä. Näin sain enemmän aikaa käydä tallilla ja hieman halvemmat bensakustannukset.

Alkuun päätös muutosta tuntui kamalalle. Ajattelin, että Ponista tulee aivan sikapossu ja se alkaa jallittamaan miuta ihan kuus-nolla. Pienellä rohkaisulla ja itsetutkiskelulla kuitenkin rohkenin tehdä tämän muutoksen. Noh, ihan hyvin ollaan ainakin vielä pärjätty. Ja uusi tallikin on mukava pieni muutaman hevosentalli, jossa ei turhia häiriöitä ole...

 

Kevät on mennyt ratsastaessa laukkaamista opetellessa tai oikeastaan laukan lopettamista. Roosa kun ei laukan jälkeen löydä muuta vaihtoehtoa tehtävien ratkaisuun kuin laukka. Nyt se alkaa pikku hiljaa olla hallinnassa, mutta on edelleen päiviä, viikkoja ettei mukamas enää osata yhtään mitään ja ainut vaihde on laukka.

Esteitä alettiin myös aktiivisesti loikkia valvovan silmän alla alku talvesta ja silloin tuli ahkerasti kerran kaksi viikossa käytyä tunnilla hyppäämässä. Nyt muuton lomassa se on jäänyt vähemmälle, mutta viikon päästä tiistaina pitäisi taas olla estetreenit tiedossa. Niitä odotellessa!

Ainiin, ehdittiinhän me jo yhdissä pikku estekisoissa käydä. 30.5.10 Ruokolahden Ratsastajat järjesti seuraestekisat, joihin lähdettiin ihan kokeilu mielessä sen enempiä harjoittelematta kokeilemaan. Hypättiin veryttelynä ristikkoluokka ja toisena 60-70cm. Voittoja ei tullut, eikä sijoitukset muutenkaan ole mainitsemisen arvoisia, mutta Poni saa ISOJA kehuja käytöksestään ja tyyneydestään. Tätähän mie sinne oikeestaan lähdin testaamaankin, että uskaltaako sitä jatkossa tuoda julkisille paikoille. Kopista ulos tullessaan se oli kuin kotonaan. Ei mitään kiljumisia, hötkyilyjä tai sinkoiluja. Verkassakin vieraiden hevosten joukossa Roosa oli kuin kotikentällään, jos ei rauhallisemminkin. Koko reissu sujui onnistuneesti ja hypyistäkin jäi ensimmäisiksi kisoiksi todella hyvä mieli. Kokeilemme siis kesällä uudestaan!

 

Tänään oli ohjelmassa siirtymisiä laukasta raviin tai käyntiin, joka sujui... ööö... ei alkuun kovinkaan kehuttavasti, mutta muutaman laukkakierroksen jälkeen maltettiin jo tehdä töitä ihan tosissaan. Ja saatiinhan sieltä pari esimerkillistä nostoa ylämäkeen ja jopa muutama loistava raviin siirtyminen. Jotain toista kuolainta haluaisin kyllä kokeilla tavan nivelen tilalle, ehkä suoraa kumikuolainta?

Huomenna luvassa omistajan kiinnostuksen mukaan, joko lastausharjoituksia->lähettäen tai sitten käpyttelyä kyläraitilla.

 

(Nyt yritämme jatkaa aktiivista treenailua, omistajalla vaan on havaittavissa pientä motivaatiopulaa ja kaipaisin perseelle potkijaa...)