Maanantaina 28.6. tuli meidän kauan odotettu Admiral Dressage 2010 joustorunkoinen koulusatula. Yllätyin laatikon avatessani siitä kuinka tavallisen rungollisen koulusatulan näköinen se oli, mutta huomattavasti pehmeämpi.

Nyt ollaan päästy kahdesti testaamaan sitä oikein kunnolla ja satula tuntuu hyvältä. Poni ei sanonut ensimmäisellä kerralla satulasta mitään eli ei protestoinut satulaa (hyvä merkki luultavasti). Oma persus kyllä protestoi satulaa Satula on niin paljon pehmeämpi ja joustavampi kuin tavallinen runkosatula, että harjoitusravi tuntui aivan kamalalta. Johtuiko se sitten siitä, että mie en ihan oikeasti osaa ratsastaa ilman "tukea" vai siitä että Ponin liikkeet olivat isommat ja satulan joustavuuden ansiosta kaikki liike tuntuu suuremmalta ja vaikeammalta istua. Toinen ratsastus kerta oli jo aavistuksen helpompi, mutta kyllä tällä satulalla joutuu omaan istuntaan ja virheisiin kiinnittämään paljon enemmän huomiota. Sehän ei ole kuin vain hyvä asia...

 

 

Kunnon parin kolmen tunnin maastolenkkejäkin ollaan käyty heittämässä Rauhan metsissä muutamaan otteeseen. Siellä on hyvät uittomahdollisuudetkin. Roosa vaan on todistetusti todentanut olevansa aito BLONDI! Käytiin testaamassa uittamista (kun ei ole mitään käsitystä onko se uinut aiemmin) ja uskalsi Poni rantaan asti mennä, mutta kun veteen olisi pitänyt astua niin touhusta tuli vain puhisemista. Päätin sitten kokeilla kelpo tapaa eli peruuttamista. Ja kas kummaa peruuttaessa veteen ei ollut mitään ongelmaa ja, kun veteen oli päästy niin kyllä siellä pystyi kävelemään ja polskuttelemaan... Hassu tapaus, mutta ei välttämättä käy kaikilla herneillä

Estehyppelyäkin ollaan taas treenattu valvovan silmän alla ja tämän päiväiset treenit menikin loistavasti. Aiheena oli "pelottavien" esteiden ylitys kunnialla. Hypättiin pelkkiä tynnyreitä, leipälaatikoita ja ne yhdistettynä puomien kanssa. Olin positiivisesti yllättynyt, sillä ensimmäisenä oli tynnyrin ylitys ja se mentiin ensimmäisellä yrittämällä yli. Pitihän sitä tuijottaa ja sen eteen piti myös pysähtyä, mutta siitä loikattiinkin jätti loikalla yli. Seuraavat yrittämät sujuikin jo kivuttomammin, kunhan ratsastaja vain aina sattuisi hyppyyn samaan aikaan :) Ylpeä saa silti olla!

Sunnuntaina olisi Puntalassa seuraestekisat, mutta ollaan luvattu +30 lämmintä, voi olla että jätetään väliin ja odotellaan sellaisia säitä missä ratsastaja ei tuuperru helteeseen.

 

Ainiin ja käytiinhän me tiistaina 29.6. Lahdessa katsomassa villakoiranpentuja :) Ne olivat super suloisia neljäviikkoisia vipeltäjiä, joiden emäkin oli rauhallinen, sosiaalinen ja kaunis harmaa isovillakoira. Minusta alkaa tuntua, että siinä oli sopivat Teppo-pentu tänne meidän meininkiin ;)